Volledig scherm
Daniels Steensma (midden, links) en Nathan Boonstra (midden, rechts) ontvangen hun certificaat uit handen van Alja Telman van De Duyvenkamp en Annemiek Brink van TalentStad Beroepscollege.

Certificaten uitgereikt aan basisschoolleerlingen uit Zwolle

ZWOLLE - TalentStad heeft onlangs de eerste Reken Plus-certificaten uitgereikt aan basisschoolleerlingen uit Zwolle met een vmbo-advies. Deze certificaten ontvingen zij na het volgen van Reken Plus-lessen.

Tijdens deze lessen leerden de leerlingen in de praktijk op een leuke manier kennis te maken met rekenen. Dit gebeurde bijvoorbeeld door het werken met inhoudsmaten in kooklessen. Dit jaar zijn de pluslessen op Talentstad voor het eerst gegeven aan een groep leerlingen van diverse Zwolse basisscholen. Volgend schooljaar gaat TalentStad verder met de Reken Plus-lessen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.