Volledig scherm

ChristenUnie Zwolle en Hattem organiseren waterevenement

ZWOLLE/HATTEM - De ChristenUnie-afdelingen Zwolle en Hattem organiseren woensdag 24 augustus gezamenlijk het waterevenement met als titel 'Water dat ons scheidt en verbindt'.

De afgelopen weken stond het water van de IJssel, het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht weer erg hoog. Water is en blijft ook in de nabije toekomst een belangrijk onderwerp in de steden aan weerszijden van de IJssel. Tijdens het waterevenement kunnen bezoekers zelf ervaren hoe de IJsseldelta tussen Zwolle en Hattem gaat veranderen om nog beter om te gaan met het vele water in de regio.

Het waterevenement bestaat onder meer uit een wandel- of fietstocht door het gebied, een wandeltocht naar de vogelkijkhut een een vaartocht met de ChristenUnie-sloep. Daarna volgen 'hagenpreken' van de Zwolse water-wethouder Ed Anker en directeur van de staf van de deltacommissaris Herman Borst. Aanmelden voor het waterevenement kan tot maandag 15 augustus via www.zwolle.christenunie.nl. Hier is meer informatie over het evenement te vinden en kunnen belangstellenden aangeven waar zij deze dag aan deel willen nemen. Voor de sloeptocht is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.