Volledig scherm

Club Cele houdt tweede avond over Circulaire Economie in Zwolle

ZWOLLE - Club Cele houdt dinsdag 18 oktober weer een editie van Café O2. In deze editie gaat het wederom over een onderwerp dat verwant is aan de circulaire economie.

De focus van de avond ligt op textiel. Zo wordt er gekeken hoe het ervoor staat met de inzameling en het hergebruik van bijvoorbeeld handdoeken, beddengoed en gordijnen. Paula Konter van Texperium vertelt over de bijzondere projecten in Nederland en Europa voor een duurzame textielindustrie en Astrid van Voorst van ROVA vertelt meer over de ambities omtrent recycling en inzameling van textiel. Aanvang van de bijeenkomst in Café Foyé aan de Blijmarkt is 20.30 uur. Aanmelden via www.zwolsetheaters.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.