Volledig scherm

Collectevrijwilliger uit IJsselmuiden genomineerd voor 'Kroontje' van Spierfonds

IJSSELMUIDEN - Collectevrijwilliger Wil Schreuder uit IJsselmuiden is genomineerd voor een ‘Kroontje’ van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het ‘Kroontje’ is een onderscheiding voor een vrijwilliger die zich op bijzondere wijze inzet voor mensen met een spierziekte. Volgens regiomanager Ellis Temminck van het Spierfonds is de nominatie van Schreuder niet meer dan terecht. “Wil organiseert al jaren de collecte in IJsselmuiden met haar no-nonsensementaliteit en ondanks problemen met haar eigen gezondheid. Zij zoekt zelf heel actief wijkhoofden en collectanten en dat is best een klus als je je bedenkt dat er in IJsselmuiden zo’n 125 collectanten actief zijn.” Schreuder is een van de tien collectevrijwilligers die voor het ‘Kroontje’ in de race zijn. De winnaar ontvangt de prijs op 1 september in Den Haag in bijzijn van prinses Beatrix. Wie op Wil Schreuder wil stemmen, kan dat doen op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/kroontjes.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.