Sander van Marion
Volledig scherm
Sander van Marion © Ad Huetink

Concert met orgel en hobo

LEMELERVELD - Sander van Marion, een organist en dirigent die in het binnen- en buitenland een klinkende naam heeft verworven, viert zaterdag 13 augustus met een concert dat hij 60 jaar organist is.

Van Marion doet dit samen met hoboïst Evelyn Heuvelmans in de Willem Hendrik Zwart Hal aan de Grensweg 17. Zij spelen onder meer werken van de componisten Händel en Mozart. Sander van Marion speelde in zijn carrière op orgels in diverse Europese landen en ook in Canada en Amerika. Hij is één van de weinige Nederlandse organisten die de prestigieuze Parijse onderscheiding ‘Médaille d’Or’ ontving voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur.

Reserveren kan via 0572-371838. Kosten 15 euro en aanvang om 20.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.