Volledig scherm

Concert Wuivend Riet in uiterwaarden van de IJssel bij Zwolle en Hattem

HATTEM/ZWOLLE - In de Zwolse uiterwaarden van de IJssel, waar Zwolle en Hattem elkaar ontmoeten, vindt zaterdag 10 september het concert Wuivend Riet plaats.

Dit initiatief van Buurtvereniging Schelle Oldeneel is in het leven geroepen om de herinrichting van dit gebied in te luiden. Ruim 140 musici van verschillende muziekverenigingen uit de omgeving brengen een onversterkte muzikale ode aan de natuur. In groepen verspreid over het landschap, afgewisseld door het spel van solisten op het water, spelen zij het muziekstuk Wuivend Riet van componist Merijn Twaalfhoven. Speciaal voor dit evenement heeft Juriaan Berger deze compositie opnieuw gearrangeerd.

Afstand en verplaatsing van geluid vragen om een speciale manier van dirigeren. Om ervoor te zorgen dat de muziekonderdelen mooi in elkaar overvloeien, maken de musici daarom gebruik van een stopwatch-methode. Het concert is van 16.30 tot 17.15 uur en van 19.30 tot 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Pontje 't Kleine Veer vaart in verband met het evenement tot en met 21.00 uur tussen Hattem en Zwolle. Aangeraden wordt om lopend of op de fiets te komen. Meer informatie op www.buurtvereniging-schelle-oldeneel.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.