Volledig scherm
In het Cultuur Historisch Centrum in Vollenhove is onder meer een degen uit de late middeleeuwen in de expositie Bodemschatten uit de kop te zien. © Dineke Konter

Conservator geeft rondleiding langs expositie Bodemschatten uit de Kop in Vollenhove

VOLLENHOVE - Conservator John Assink geeft zondag 26 juni in het Cultuur Historisch Centrum in Vollenhove een rondleiding langs de expositie Bodemschatten uit de Kop.

De tentoonstelling, die tot 6 november te zien is, is een wisselexpositie met archeologische vondsten uit de directe omgeving van Vollenhove. Er zijn onder meer resten van mammoeten uit de laatste ijstijd te zien en glas en aardewerk uit de late middeleeuwen. De rondleiding is om 13.30 uur en om 15.30 uur in het centrum aan de Bisschopstraat 36. Deelname is de museumprijs van 3 euro, kinderen van 8 tot en met 12 jaar betalen 2 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.