Volledig scherm
De IJsselkogge ligt voor onderzoek achter gesloten deuren, maar voor de rondleiding gaat de deur even open. © Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Conservator leidt bezoekers langs IJsselkogge in Lelystad

LELYSTAD - Conservator Laura Koehler geeft zaterdag 6 augustus een rondleiding in het conserveringsstation van de IJsselkogge in Lelystad.

Het middeleeuwse schip ligt sinds de lichting uit de IJssel in Kampen in de Flevolandse provinciehoofdstad om te kijken of conservering mogelijk is. De rondleiding is de enige mogelijkheid om de kogge van dichtbij te bekijken. Daarnaast is er een tentoonstelling in het Nieuw Land Erfgoedcentrum te bekijken die gaat over de geschiedenis van de kogge en de gelichte IJsselkogge. De rondleiding begint om 13.00 uur op het terrein van Nieuw Land aan de Oostvaardersdijk 01-13. Kaarten zijn 15 euro per persoon en dat is inclusief een bezoek aan Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Bataviawerf. Aanmelden is noodzakelijk via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.