Volledig scherm

Corsogroep in Sint Jansklooster opent bouwtent voor hulp met laatste loodjes

SINT JANSKLOOSTER - Corsogroep The Next in Sint Jansklooster opent zaterdag 13, woensdag 17 en donderdag 18 augustus haar bouwtent voor mensen die willen helpen met de laatste loodjes voor het bloemencorso.

De zaterdag voor het corso heet al jaren 'The Next Saturday', omdat de dahliawagen van The Next wordt klaargemaakt voor de prikdagen en -nachten. Dat gebeurt met tapen, plakken, foamen en verven. Het prikken en plakken gebeurt op woensdag en donderdag. De bouwtent staat aan de Barsbeek 39. Iedereen kan helpen. Wie kinderen heeft, kan ze zaterdag meenemen, want er zijn kinderactiviteiten met toezicht. 'The Next Saturday' begint om 9.30 uur. Rond 17.00 uur is er een barbecue. Mogelijk gaat het werk op zaterdagavond nog door als de klussen nog niet af zijn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.