Volledig scherm

Culturele organisaties uit Zwartewaterland vertellen op ZwartewaterFM over komend seizoen

GENEMUIDEN - Culturele organisaties SCAB uit Hasselt, SCEG uit Genemuiden en De Sluuspoort uit Zwartsluis vertellen dinsdag 28 juni over hun activiteitenprogramma van komend seizoen in EnerzijdsAnderzijds op ZwartewaterFM.

In de radioshow geven de drie instellingen een presentatie over hun culturele en educatieve activiteiten die grotendeels in de steigers staan. SCAB, SCEG en De Sluuspoort laten met enkele korte luisterfragmenten een sneak preview van hun activiteiten van het komend seizoen horen. Ook wordt SCAB, SCEG en De Sluuspoort gevraagd wat zij van de bezuinigingen op cultuur vinden die de gemeente Zwartewaterland de afgelopen jaren heeft doorgevoerd en of zij verwachten dat er nu weer wat geld vrijkomt. EnerzijdsAnderzijds wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden vanuit d'Olde Soldoat aan de Oosterbrugstraat 9-11 in Genemuiden. Iedereen is welkom om de uitzending bij te wonen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.