Volledig scherm

Cultuur Historisch Centrum in Vollenhove is deze maand extra open

VOLLENHOVE - Het Cultuur Historisch Centrum in Vollenhove is deze maand ook op dinsdagmiddag en op twee woensdagavonden open.

De Mariakerk is op dinsdagmiddag open, waardoor het CHC ook bezoekers ontvangt. De deuren zijn dan open van 14.00 tot 16.30 uur. Op woensdagavond 17 en 24 augustus is er een rondleiding van conservator John Assink langs de expositie 'Bodemschatten uit de kop'. De toer begint om 19.30 uur, het centrum aan de Bisschopstraat 36 is op beide woensdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur open. Toegang is 3 euro, kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen voor 2 euro naar binnen. Meer informatie staat op www.chcvollenhove.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.