Volledig scherm

Cursus over riet- en pannen dakbedekking

DEN NUL - Wie alles wil weten op het gebied van rieten- en pannendakbedekking kan op twee donderdagavonden in november een cursus volgen van de Stichting IJsselhoeven.

Wilfred Mengerink van Monumentenwacht vertelt alles rondom dakpannen. Onderwerpen die voorbij komen zijn soorten dakpannen, schades, onderhoud en vervanging. Rietdekker Hans Harleman uit Olst praat de deelnemers bij over rietbedekking. Alle aspecten, zoals herkomst van het riet, manieren van leggen, de onderliggende dakconstructie (inclusief isolatie en ventilatie) komen aan bod. De cursus wordt gehouden op donderdag 17 november en donderdag 24 november in Zaal Ripperda in Den Nul. De kosten bedragen 15 euro per persoon incl. koffie/thee. Nadere informatie over aanvangstijdstip etc. volgt na opgave. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het mailadres: jacqueline@ijsselhoeven.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.