Volledig scherm

Cursus stamboomonderzoek voor beginners in Dalfsen

DALFSEN - De werkgroep Genealogie van de Historische Kring Dalfsen in de Trefkoele start in oktober de cursus Stamboomonderzoek voor beginners. Het is een cursus met praktische tips over voorouderonderzoek.

Vragen als ‘waar vind ik gegevens van mijn familie in doop-, trouw- en begraafregisters?’ komen aan de orde. Basiskennis van werken met een computer wordt aanbevolen.

De cursusdata zijn woensdagavond 12 en 26 oktober, 2, 9, en 16 november en op donderdagmiddag 13 en 27 oktober, 3, 10 en 17 november. Opgave en informatie via maeclaassen@gmail.com.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.