Volledig scherm

Cursus voor en door mensen uit Zwolle met een krappe beurs

ZWOLLE - De cursus 'Meer doen met minder geld' gaat in september voor de tweede keer van start in Zwolle.

De cursus wordt gegeven door Marjon Butterhoff, Joëlla Fieman en Jolanda Visser. Bijzonder is dat de drie cursusleiders zelf ervaringsdeskundigen zijn. Zij kennen zelf als geen andere de wereld van 'ieder dubbeltje moeten omdraaien'. "Het doel van de cursus is dat deelnemers elkaar inspireren met praktische tips. Hoe kun je goedkoop je haar verven, zelf huismaskertjes maken, goedkoop klussen met geleend gereedschap, slim spullen verkopen via rommelmarkten en Marktplaats en feestelijk koken met een krappe beurs? Dit soort zaken komt aan de orde", vertellen de initiatiefnemers. "Waarom iemand wil besparen, is niet van belang. Dat kan zijn uit principiële overwegingen, om het milieu te ontzien of uit pure financiële noodzaak. Alle deelnemers, met ieder hun eigen tips en ervaringen, zijn welkom." De drie ervaringsdeskundigen zetten zich op vrijwillige basis in voor de cursus.

De eerste groep start vanaf woensdag 14 september met de cursus en de tweede groep vanaf 21 september op nog nader te bepalen plekken in de stad. De cursus duurt vier maanden. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus. Meer informatie of aanmelden via meerdoenmetmindergeld@gmail.com.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.