Archieffoto: Sercodak Dalfsen
Volledig scherm
Archieffoto: Sercodak Dalfsen © FFU Press Agency

Dalfsen gaat door in Europa

DALFSEN - Sercodak/Dalfsen verdwijnt dinsdag in de koker voor de loting van de derde ronde van de EHF Cup. De landskampioen kwam tegen Izvor niet meer in de problemen na de grote zege in het eerste duel. De tweede wedstrijd van zondag was minder sprankelend, Dalfsen verloor met 25-28.

In november mag Dalfsen zich verheugen op twee wedstrijden tegen een loodzware tegenstander. Een topteam uit Hongarije, of Denemarken, of Duitsland. De tweestrijd met de kampioen van Servië was na het eerste duel (34-26) al beslist. Dalfsen speelde in de tweede wedstrijd een redelijke eerste helft, maar nam vanwege een schutterende aanval slechts een kleine voorsprong: 16-14.

Mislukte breaks
​Het fysiek sterke Izvor bleef na rust met een kleine selectie knap in de buurt van Dalfsen. Omdat de ploeg van Peter Portengen de mooiste kansen liet liggen – het mislukte aantal breaks was nauwelijks te tellen - werd een voorsprong verspeeld. EHF Cup, tweede ronde:

Sercodak/Dalfsen – Izvor (Ser) 25-28 (16-14). Scores: Nienke de Wild 4, Ana Pavkovic 4, Larissa Nusser 3, Silvana Koppe 3, Angela Steenbakkers 3, Roos van Leeuwen 2, Tess van Buren 2, Jill Kooij, Alineke Ros, Fabienne Logtenberg, Fenne Rijks. Eerste duel: 34-26, Dalfsen naar derde ronde.

Tweets over #dalizv from:sportstentorzwo since:2016-10-22

Sercodak/Dalfsen speelt voor een vol huis tegen het Servische Izvor.
Volledig scherm
Sercodak/Dalfsen speelt voor een vol huis tegen het Servische Izvor. © Herman Nijman
  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: