Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Dalfsen ontsnapt tegen E&O

DALFSEN – Landskampioen Sercodak/Dalfsen is aan de vooravond van de Europese duels tegen het Servische Izvor ontsnapt aan een smadelijke nederlaag. Een achterstand van vijf doelpunten tegen E&O werd weggepoetst in het laatste kwartier (32-23).

Wie ruim een kwartier voor tijd op het scorebord keek (15-20) geloofde zijn ogen niet. “Ik heb het slechtste handbal gezien wat we ooit met Dalfsen hebben gespeeld”, zei coach Peter Portengen over die zwarte periode, die nota bene ontstond na een bliksemstart (6-1).

Larissa Nusser
Uiteindelijk ontsnapte Dalfsen met een blauw oog, omdat het verschil tussen topclub en degradatiekandidaat in de laatste vijftien minuten ondubbelzinnig in cijfers werd uitgedrukt (14-3). Waarbij Larissa Nusser met negen doelpunten de grote aanjager was van de thuisclub.

Scherpte
“We waren niet scherp, nonchalant”, analyseerde Alineke Ros de opmerkelijke terugval van haar team. “We wilden een lekkere wedstrijd spelen voor de Europese duels, maar dat kwam er niet uit. Dat gevoel neem je wel mee.”

Dalfsen speelt komend weekeinde twee keer in De Trefkoele Plus tegen de Servische kampioen; vrijdag (20.30 uur) en zondag (14.00 uur).