archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Dalfsen ontsnapt tegen E&O

DALFSEN – Landskampioen Sercodak/Dalfsen is aan de vooravond van de Europese duels tegen het Servische Izvor ontsnapt aan een smadelijke nederlaag. Een achterstand van vijf doelpunten tegen E&O werd weggepoetst in het laatste kwartier (32-23).

Wie ruim een kwartier voor tijd op het scorebord keek (15-20) geloofde zijn ogen niet. “Ik heb het slechtste handbal gezien wat we ooit met Dalfsen hebben gespeeld”, zei coach Peter Portengen over die zwarte periode, die nota bene ontstond na een bliksemstart (6-1).

Larissa Nusser
Uiteindelijk ontsnapte Dalfsen met een blauw oog, omdat het verschil tussen topclub en degradatiekandidaat in de laatste vijftien minuten ondubbelzinnig in cijfers werd uitgedrukt (14-3). Waarbij Larissa Nusser met negen doelpunten de grote aanjager was van de thuisclub.

Scherpte
“We waren niet scherp, nonchalant”, analyseerde Alineke Ros de opmerkelijke terugval van haar team. “We wilden een lekkere wedstrijd spelen voor de Europese duels, maar dat kwam er niet uit. Dat gevoel neem je wel mee.”

Dalfsen speelt komend weekeinde twee keer in De Trefkoele Plus tegen de Servische kampioen; vrijdag (20.30 uur) en zondag (14.00 uur).

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.