Volledig scherm
Archieffoto: Sercodak in actie. © Pro Shots / Peter Verheijen

Dalfsen outsider tegen Nantes

DALFSEN - De handbalsters van Sercodak/Dalfsen zijn zaterdag outsiders in het duel tegen Nantes Loire Atlantique Handball, in de derde ronde van de EHF Cup. “We moeten hopen dat alles klopt.”

De landskampioen is Europees gezien een dreumes. Dalfsen plaatste zich na twee duels tegen het Servische Izvor voor de derde ronde, maar is vergeleken met de tegenstanders een bescheiden club. In Salland is de begroting bijna twee ton, bij de oppositie gaat het eerder richting een miljoen. De winnaar van de derde ronde van de EHF Cup plaatst zich voor een poulefase, met zes wedstrijden. Dat zou financieel gezien voor Dalfsen tot enorme problemen kunnen leiden. Meer Europese avonturen zijn niet in de begroting opgenomen.

Coach Peter Portengen weet dat zijn team niets te verliezen heeft. Nantes - de huidige nummer twee van Frankrijk – is de favoriet. Alineke Ros kijkt er ook zo tegenaan. “Vergeleken met de meeste andere teams zijn we jong, onervaren en licht. We zijn een beetje de amateurs tussen de profs. Maar als alles klopt, kan het spannend worden in de tweede wedstrijd. Dan zijn we al een heel eind.”

Dalfsen is verzekerd van een vrijwel uitverkochte hal. Na klachten van bezoekers wordt het aantal uitgedeelde toeters voor de wedstrijd beperkt, zodat de toeschouwers hun buurman of –vrouw nog kunnen verstaan.

EHF Cup, derde ronde: Dalfsen – Nantes, zaterdag 19.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.