Volledig scherm
Archieffoto: Sercodak Dalfsen © FFU Press Agency

Dalfsen rekent af met Izvor

DALFSEN - De handbalsters van Sercodak/Dalfsen hebben een ideale uitgangpositie verworven voor een plaats in de derde ronde van de EHF Cup. In de ‘uitwedstrijd’ werd het Servische Izvor vrijdag aan de kant gezet (26-34).


Dalfsen speelt beide wedstrijden tegen de kampioen van Servië in eigen huis en dat bleek een behoorlijk voordeel. In de eerste helft werd al een gaatje van zes doelpunten geslagen (7-13). Na een voortkabbelende tweede helft kon het team van coach Peter Portengen de marge nog vergroten. Ana Pavkovic (negen doelpunten) en Larissa Nusser (zes) waren op schot.

Dalfsen speelt zondag (14.00 uur) de tweede wedstrijd en mag zich daarna verheugen op een sterke tegenstander in de derde ronde. In die fase van het toernooi komen ook Europese topteams uit de koker.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.