Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Dalfsen tegen Vegeta in Champions League

WENEN/DALFSEN - De handbalsters van Sercodak/Dalfsen spelen de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Podravka Vegeta, de kampioen van Kroatië. Dat heeft de loting, woensdag in Wenen, uitgewezen.

Dalfsen strijdt in de voorronde met elf andere teams om drie plaatsen in het hoofdtoernooi van de Champions League. In de groep zijn ook Yeminahalle uit Ankara en Glassverket uit Drammen ingedeeld. De nummer twee van de Noorse competitie heeft het eerste recht om de vierkamp op 10 en 11 september te organiseren. Opvallend genoeg speelde Dalfsen een jaar geleden tijdens de voorronde ook al in Drammen, iets ten westen van Oslo.

Bij winst tegen de Kroatische kampioen speelt Dalfsen in de finale tegen de winnaar van Glassverket – Ankara om een plaats in de Champions League. De formatie van coach Peter Portengen schaarde zich nog nooit bij de beste zestien teams van Europa. De nummers twee, drie en vier van de voorronde spelen verder in de EHF-Cup.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.