Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Dalfsen weer naar Drammen

DALFSEN - Landskampioen Sercodak/Dalfsen speelt haar wedstrijden in de voorronde van de Champions League begin september in Drammen. De nummer twee van de Noorse competitie maakt gebruik van het recht om de voorronde in eigen huis te organiseren.

De handbalsters van coach Peter Portengen spelen op zaterdag 10 september de halve finale tegen Podravka Vegeta, de Kroatische kampioen. Een dag later volgt een wedstrijd tegen Glassverket Drammen of het Turkse Yenimahalle, uit Ankara.

Alleen de winnaar van de vierkamp bereikt het hoofdtoernooi van de Champions League, de drie verliezers spelen verder in het toernooi om de EHF Cup. De nummer vier weet nu al dat daarin in de tweede ronde het Servische Izvor Bukovicka Banja of het Cypriotische Latsia Nicosia de tegenstander zal zijn.

Opvallend genoeg speelt Dalfsen voor het tweede jaar op rij de CL-voorronde in Drammen, twintig kilometer ten westen van Oslo. Het Hongaarse Györ, met Nycke Groot en Yvette Broch, verdiende een jaar geleden het startbewijs voor het hoofdtoernooi in de Drammenshallen

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.