Volledig scherm
Archieffoto: Sercodak Dalfsen © FFU Press Agency

Dalfsen ziet Nantes flitsen

DALFSEN – De handbalsters van Sercodak/Dalfsen worden volgende week uitgeschakeld in de derde ronde van de EHF Cup. De landskampioen staat tegen Nantes Loire Atlantique Handball voor een kansloze missie na de nederlaag in De Trefkoele (21-31).

Wat Dalfsen in de eerste helft nog wel lukte, gebeurde in het tweede deel niet meer. Een achterstand van vijf doelpunten werd voor rust knap gerepareerd, van 9-14 naar 14-14. Maar in het tweede deel liep Dalfsen zich vrijwel constant vast op de gietijzeren dekking van de Franse topploeg. Nantes had ervaring en kwaliteit genoeg om de marge vlot uit te bouwen. De ploeg scoorde ook in ondertal en kwam niet meer in de moeilijkheden.

De return, volgende week zondag in West-Frankrijk, lijkt daardoor een formaliteit. Nantes gaat door naar de laatste zestien teams, die verder spelen in de poulefase.
EHF Cup, derde ronde: Sercodak/Dalfsen – Nantes Loire Atlantique Handball 21-31 (14-14). Scores: Larissa Nusser 7, Fabienne Logtenberg 5, Roos van Leeuwen 4, Ana Pavkovic 3, Nienke de Wild 2.

Tweets over #dalnan from:sportstentorzwo since:2016-11-11

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.