Volledig scherm
De dames van HC Zwolle in actie tegen Bully. © Arnoud de Vries

Dames HC Zwolle winnen weer

ZWOLLE - De vrouwen van HC Zwolle hebben na een nederlaag en een remise weer gewonnen. Op eigen veld werd Bully uit Oldenzaal met 6-3 over de knie gelegd.

Hoewel de Zwollenaren sterk startten, met binnen vijf minuten de 1-0 van Anne Roos Meppelink, verliep de eerste helft moeizaam. De voorsprong ging over in een achterstand (1-2), waarna twee goals binnen zestig tellen er 2-3 van maakten. Met nog vijftien seconden op het bord maakte Sanne van 't Slot de 3-3, waardoor beide ploegen na de boeiende 35 minuten toch weer gelijk stonden.

Na de pauze liepen de dames van coach Roel Stofmeel uit naar 6-3, waardoor Bully op zeven punt werd gezet. Mooiste doelpunt kwam op naam van Sophie Locht, die de bal na een schitterende solo in het lege doel kon schuiven.

HC Zwolle - Bully 6-3 (3-3)
Scores HC Zwolle: Sanne van 't Slot (2x), Helena Bakker, Nathalie Fiechter, Anne Roos Meppelink, Sophie Locht. (allen 1x.)

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.