Volledig scherm

Dassen kijken naast de Dassenburcht

DEVENTER/BATHMEN - Speuren naar de das, het grootste roofdier van Nederland, is mogelijk op vrijdag 15 juli tussen 20.00 en middernacht.

Dassen zijn schuw en vooral rond schemertijd en in de nacht actief. Weinig mensen hebben ooit een echte das gezien. En daarom is de Dasmobiel ontwikkeld; een geur- en geluidsdichte hut, nog geen tien meter naast een bewoonde dassenburcht. De Dasmobiel staat op een landgoed van Stichting IJssellandschap in Bathmen of Deventer. Na reservering wordt de exacte locatie wordt opgegeven. De ontvangst is anderhalf uur voor zonsondergang. www.landschapoverijssel.nl/

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.