Volledig scherm
Kopman Dick Jaspers wordt zondag bij HCR vervangen door de Belg Peter de Backer. © foto Edmund Messerschmidt

De Backer vervangt Jaspers in cruciaal duel van HCR

HAARLO - Voor de driebanders van het Haarlose HCR Prinsen start zondag de tweede helft van de eredivisie met een uitwedstrijd bij de nummer twee van de ranglijs: Eureka Billard uit Maarssen. Dat moet dan gebeuren zonder Dick Jaspers. De wereldtopper is verhinderd en wordt vervangen door Peter de Backer.

Uit de drie wedstrijden die hij tot nu toe speelde, haalde de Belg twee punten. En daar wil zondag graag vier van maken. Dat zou HCR ook goed uitkomen, want de thuiswedstrijd tegen Eureka liep uit op een teleurstellende 0-8 nederlaag. Captain Dinand Prinsen. ,,We hadden de start anders voorgesteld, maar hebben ons in het verloop van de competitie goed hersteld. We staan nu maar één punt achter op de nummer twee en twee punten achter koploper Dallinga.”

Naast De Backer speelt het trio Jelle Pijl, Anno de Kleine en Raymund Swertz. De eerste twee partijen in Maarssen beginnen om 13:00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.