Volledig scherm

De Diamant zoekt kandidaten Veluwse Innovatieprijs 2016

NOORD-VELUWE - Innovatiehuis Diamant van Midden Veluwe is op zoek naar kandidaten voor de Veluwse Innovatieprijs 2016.

Deze prijs is in het leven geroepen voor een 'Very Innovative Person' (VIP) of onderneming die met duurzame technologische innovaties actief is in de maak- of foodindustrie, energie- of milieutechnologie of ICT op de Noord-Veluwe. Met deze prijs wil het Innovatiehuis De Diamant innovaties en nieuwe bedrijvigheid stimuleren en ondersteunen.

Studenten mogen uiteraard niet ontbreken op dit feest van vernieuwing. Zij kunnen strijden om de zogeheten 'Willy Wortel Award'. Bij deze innovatiewedstrijd strijden teams van regionale mbo en hbo onderwijsinstellingen op een pitchavond. Uit deze pitches zal blijken welk team de meest duurzame en innovatieve oplossing heeft voor een (maatschappelijk) probleem. De Veluwse Innovatieprijs en de Willie Wortel Award worden op donderdag 1 december uitgereikt in Veluvine in Nunspeet. Meer informatie of aanmelden voor één van de twee prijzen via www.dediamantvanmiddennederland.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.