Volledig scherm

De Groene Loper Vechtdal houdt spreekuur in Dalfsen

DALFSEN - In het Gruthuuske aan Pleijendal 7 in Dalfsen is dinsdagavond 29 juli uur inloopspreekuur voor groepen met ideeën om de natuur in hun eigen omgeving meer kansen te geven.

In de vier kernen langs de Vecht Gramsbergen, Hardenberg, Ommen en Dalfsen, zijn verschillende groepen mensen bezig met ideeën om natuur in de directe omgeving meer ruimte te geven. Dat kan bijvoorbeeld door - in overleg - een veldje van de gemeente in te zaaien met wilde bloemen, zodat vlinders en wilde bijen meer kansen krijgen. Of door een biologische moestuin te beginnen waar plaatselijke inwoners samenwerken met de bewoners van een AZC. Deze kan dan weer worden omringd door een 'windsingel', waar ook vogels en insecten een plek kunnen vinden.

De Groene Loper Vechtdal verbindt dit soort initiatieven. "In elk buurtje is plek voor meer natuur en er zijn veel groepen mensen die, door simpelweg een middagje de handen uit de mouwen te steken, een verschil kunnen maken," aldus de organisatie. De Groene Loper Vechtdal wil dit soort initiatieven stimuleren, bijvoorbeeld met een financieel steuntje in de rug. Op 26 juli tussen 19.30 en 20.30 uur wordt er meer duidelijk gemaakt over de mogelijkheden. stimuleren.

De Groene Loper Vechtdal wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel in samenwerking met Landschap Overijssel en het IVN.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.