Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

De Hoogh geselecteerd voor Jeugd Oranje

ZEEWOLDE - Volleyballer Jens de Hoogh is opgenomen in de definitieve selectie van Jeugd Oranje voor het achtlandentoernooi van 13 tot en met 17 juli in sporthal De Sypel in Harderwijk.

De zestienjarige passerloper uit Zeewolde behoort tot de twaalfkoppige Nederlandse jeugdselectie die het in Harderwijk opneemt tegen Portugal (woensdag, 17.00 uur) Spanje (donderdag, 19.00 uur) en Italië (vrijdag, 19.00 uur). Mogelijk komt hij zaterdag en zondag ook nog in actie. De overige deelnemende landen zijn Frankrijk, België, Zwitserland en Duitsland.

De Hoogh, die vorig jaar de overstap maakte van Zeewolde naar het Amersfoortse Keistad, moest lang wachten op uitsluitsel. Pas na drie oefenwedstrijden tegen Italië hoorde hij dat hij erbij zat.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.