Volledig scherm
Archieffoto Fons Sluiter

De Mezen als koploper winterstop in

HARDERWIJK - De hockeyers van De Mezen rekenden overtuigend af met nummer vier Soest en behielden de koppositie van de derde klasse E bij het ingaan van de winterstop.

De Harderwijkers stonden binnen tien minuten 0-2 voor door twee strafcorners van Jasper Foppen. Na de 1-2 van Soest zorgde Foppen met zijn derde en vierde strafcorner voor 1-4. Jeugdspeler Karst van Eden maakte 1-5, waarna Soest nog wat terugdeed.

De voorsprong blijft drie punten op Zeewolde, dat met 6-4 won van nummer zes Culemborg. Sem van der Meer repareerde met twee strafcorners een vroege achterstand. Na de gelijkmaker van Culemborg zorgde Jurre Dollekamp met twee
treffers voor 4-2. Bij rust was het 5-3 door Roderik van der Weide.

De tweede helft gebeurde er lange tijd niets. Bij 5-4 stopte Tomislav Hooij een strafbal; Pim Vercauteren bepaalde de eindstand op 6-4.

Winterstop
Dat de hockeysters van Zeewolde naar de winterstop snakken was al enkele weken duidelijk en werd nog maar eens geïllustreerd door een 1-4 nederlaag tegen Montfoort, dat de derde plaats overnam van Zeewolde. Sabina Erftemeijer maakte nog wel gelijk, maar na rust kon Zeewolde geen vuist meer maken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.