Volledig scherm
Archief: zaalvoetbal © ThinkStock

Dedemsvaart naar finale Protos Weering

DEDEMSVAART – Derdeklasser Dedemsvaart heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het prestigieuze Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Tijdens de eindstrijd in Emmen – volgende week zaterdag – zijn in ieder geval Noordscheschut, HZVV, DZOH en SVBO de opponenten.

Dedemsvaart speelde de halve finale in de ‘eigen’ Citadel. De tweede wedstrijd tegen Nieuw Buinen ging verloren (1-3) maar Dedemsvaart bereikte toch de eindronde omdat de Drentse ploeg twee gelijke spelen liet noteren.

De hoofdklassers Staphorst en MSC werden naar de herkansing van woensdag gestuurd. Staphorst verspeelde de zege in de poule aan Noordscheschut (1-4) en MSC liet SVBO voorgaan in het laatste duel (1-2).

Voor de hoofdklassers kan een finaleplaats in Protos Weering als een vergiftigd geschenk gezien worden, omdat komend weekeinde de competitie weer begint.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.