Volledig scherm

Deel van onderhoudswerk aan wegen in Lelystad start na de zomer

LELYSTAD - Een deel van het onderhoudswerk aan het wegdek van de Houtribdreef, Visarenddreef en Noordersluis in Lelystad wordt na de zomer uitgevoerd.

Dat gebeurt, omdat de gemeente en aannemer meer tijd nodig hadden voor de voorbereiding, waardoor het werk later is gestart dan gepland. Het onderhoudswerk dat na de zomer wordt opgepakt, is het stuk op de Houtribweg vanaf de brug bij Noordersluis tot de rotonde in de Ringdijk in Lelystad-Haven. Wegwerkers begonnen vorige week met het onderhoud op de Houtribdreef vanaf de Visarenddreef tot de rotonde in Lelystad-Haven. Na deze fase is het deel op de Visarenddreef vanaf de afslag bij Galjoen 10 tot aan de kruising met de Zuiveringsweg aan de beurt. Gelijktijdig starten op de Houtribdreef en Houtribweg bleek niet haalbaar door de uitloop van de voorbereiding. Doorgaand verkeer blijft mogelijk als de situatie het toelaat.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.