Volledig scherm
© Thinkstock

Degradatie Strokel, Meulenbeld stopt

HARDERWIJK - Door een 2-6 nederlaag tegen Amstelpark spelen de competitietennissers van Strokel komend seizoen weer in de eerste klasse. Vooraf was er bij Strokel al weinig geloof meer in een langer verblijf in de hoofdklasse, aangezien de Harderwijkers drie punten moesten goedmaken op nummer zes Thor de Bataaf, dat thuis speelde tegen voorlaatste Rhoon.

Bovendien ontbrak Dominique Karregat wegens een toernooi in Duitsland. Floris van den Brink won nog wel in een marathonpartij van Marc Dijkhuizen (7-6, 1-6, 7-5), maar Strokel stond na de singles al met 1-3 achter. Toen ook het dames- en herendubbel verloren ging, was het pleit eigenlijk al beslecht.

Dijkhuizen was na het herendubbel te geblesseerd om verder te spelen, zodat Strokel ‘gratis’ het tweede punt kreeg. Dat was niet genoeg om Thor de Bataaf te passeren, zodat degradatie voor Strokel een feit is.

Strokel nam afscheid van playing coach Jori Meulenbeld, die voor onbepaalde tijd naar het buitenland gaat.

Tennis, hoofdklasse 007:
Strokel - Amstelpark 2-6.
Scores Strokel: Floris van den Brink 1, Jori Meulenbeld/Anita Bos 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.