Volledig scherm

Delta Dutch Cigar Box Festival bij Calluna

DALFSEN/OMMEN - Bij Camping Calluna aan Stouweweg 5 tussen Ommen en Oudleusen is zaterdag 27 augustus de derde editie van het Delta Dutch Cigar Box Festival.

Het wordt een gevarieerd programma rondom zelfgemaakte muziek instrumenten, zoals de 'cigar box gitaar' en met optredens van artiesten uit binnen- en buitenland, die op allerlei zelfgebouwde instrumenten spelen.

Naast het marktplein met diverse stands is er deze editie tevens een motortoertocht. Ook het springkussen en het cigar box laboratorium ontbreken niet. Voor zowel beginners als gevorderden is er een jam-stage. Bezoekers kunnen dus hun eigen instrument meenemen en meedoen met jammen.

Het begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.