Volledig scherm

Demonstratie in de Groene Kruidhof Elburg

ELBURG - In de kruidentuin aan de Ellestraat in Elburg wordt zaterdag 9 juli een demonstratie gegeven met betrekking tot het blauw verven van wol met behulp van wede.

Deze plant, die in de Groen Kruidhof gekweekt wordt, werd al in de Middeleeuwen gebruikt. Opmerkelijk is dat de blauwkleuring pas ontstaat als de geverfde wol in aanraking komt met zuurstof uit de lucht. Zeker voor kinderen is dit een wonderlijke ervaring. Vanaf 10.00 uur wordt er geverfde wol gesponnen in de tuin. De toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.