Het land bewerken met paarden
Volledig scherm
Het land bewerken met paarden © Koetsenvereniging d' Olde Molle

Demonstratie paarden voor de ploeg

BATHMEN - Hoe vroeger met paarden het land werd bewerkt, is zondag 14 augustus te zien bij de demonstratiemiddag van d’Olde Mӧlle bij loonbedrijf Tuller aan de Apenhuizenweg.

Paarden voor de ploeg, harkkeerder en vorkjesschudder, dit alles was in de jaren 50 van de vorige eeuw nog een heel gewone aanblik in Salland. De leden van d’Olde Mölle laten zien dat ze met hun paarden nog best uit de voeten kunnen met de oude landbouwtechnieken. Bezoekers kunnen ook een ritje per koets door de omgeving maken, streekproducten kopen of kijken naar demonstraties van oude ambachten zoals zeep, manden en bezems maken.

Van 13.30 tot 15.30 uur. Toegang en parkeren is gratis maar een vrijwillige gift in de boerenklomp wordt op prijs gesteld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.