Volledig scherm

Demonstratie ‘Was op de bleek’

BORCULO - Ver voordat de wasmachine werd uitgevonden, moest kleding ook gewassen worden. Boerderijmuseum De Lebbenbrugge geeft zondag 24 juli van 11.00 tot 17.00 uur een demonstratie ‘Was op de bleek’, waarin deze deze ouderwetse manier van wassen wordt uitgelegd.

De deelnemers zijn zoals gebruikelijk allen gekleed in kledij van zo’n honderd jaar geleden. Verder zijn er demonstraties klompen maken, manden vlechten, hout draaien, hout snijwerk, stoelen matten en boekbinden. Het openluchtgebeuren is vrij toegankelijk

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.