Volledig scherm
Pelle Oosting gaat de strijd om het PVDA-lijsttrekkerschap aan. © Ronald Hissink

Deventenaar lanceert online stembus voor lijstrekkersschap

DEVENTER - De 46-jarige Pelle Oosting gaat de strijd aan met Samsom, Asscher en Monasch om de lijsttrekker van de PvdA te worden. Hij lanceert een website waar mensen hun handtekening voor hem kwijt kunnen.

Dit deed hij na vele reacties op het artikel dat vandaag in de Stentor te lezen was. Oosting denkt dat hij zich kan onderscheiden van de PvdA-kopstukken tegen wie hij het wellicht gaat opnemen. ,,Zij maken al jaren deel uit van establishment. Zij kunnen de PvdA bij de kiezer echt niet vooruit helpen. Terwijl er veel kiezerspotentieel is''. Op de website positievepolitiek.nl presenteert hij zich als een kandidaat ,,met een nieuw gezicht, een frisse blik en een linkse koers''. Hij geeft mensen de gelegenheid om een handtekening voor hem te zetten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.