Volledig scherm

Deventer Waagverhaal over textielfabriek Ankersmit

DEVENTER - In de lezingenserie Waagverhalen wordt de geschiedenis van Deventer belicht aan de hand van zeven thema’s en diverse topstukken uit de erfgoedcollectie van de gemeente. Donderdag 24 maart staat er een duo-lezing gepland over textielfabriek Ankersmit.

Hierin belicht Heleen Janszen de historische context van het bedrijf en vertellen de modeontwerpers van fashionlabel Futura hoe Ankersmit hen heeft geïnspireerd tot een nieuwe collectie. De lezing in de Waag begint om 20:00 uur, toegang 5 euro. Vooraf aanmelden: lezing@deventerverhaal.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.