Volledig scherm
Deventer Wereldstad 2015 © Deventer Wereldstad

Deventer Wereldstad in de schouwburg

DEVENTER - Wie wil weten wat er in Deventer gebeurt op internationaal vlak, is zondag 6 november welkom in de schouwburg.

Daar wordt het evenement ‘Deventer Wereldstad’ gehouden, een internationaal feest met dans, kunst, cultuur, debat, verhalen, muziek, workshops en activiteiten voor kinderen. Culturele en onderwijsinstellingen leveren hun bijdrage, net zoals internationaal werkende stichtingen en organisaties en Deventer dansscholen. Er is speciale aandacht voor de Global Goals for sustainable development en voor de verschillende samenwerkingsverbanden tussen Deventer en het Afrikaanse land Oeganda.

Van 13.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang. Het gehele programma is te vinden op www.deventerwereldstad.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.