Volledig scherm
Het echtpaar Hogenkamp vertelt in het Stedelijk Museum over Zwolle in heden en verleden vanwege de expositie 'Zwolle in de jaren '70 en '80' die momenteel te zien is. © Stedelijk Museum

Dick en Coleta Hogenkamp vertellen over Zwolle van toen en nu in Stedelijk Museum

ZWOLLE - De Zwollenaren Dick en Coleta Hogenkamp vertellen zondag 14 augustus over ​Zwolle in heden en verleden in het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt in de provinciehoofdstad.

Het stel, bekend van haar lezingen met de diaprojector, toont dia's van Zwolse plekken die in de loop der jaren flink veranderd zijn. Dat doen de twee vanwege de expositie 'Zwolle in de jaren '70 en '80' die op dit moment in het Stedelijk te zien is. De lezing van het echtpaar Hogenkamp begint om 14.30 uur. Toegang is de museumprijs van 7,50 euro, 65-plussers betalen 5 euro. Aanmelden is noodzakelijk via telefoonnummer 038-4214650 of info@stedelijkmuseumzwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.