Volledig scherm
© Foto: Marco Jansen

Dindoa start zaalseizoen met winst

ERMELO – Dindoa is het zaalseizoen in de eerste klasse begonnen met een 15-11 overwinning op Revival.

De start was gelijkopgaand en na een kwartier was het 3-3. Het leek alsof de doelpunten duur waren, maar na 17 minuten sloeg Dindoa het gaatje door Mark Bronkhorst en Ellen Haverkamp: 5-3. Revival miste creativiteit en overtuiging om aan te haken en keek bij rust tegen een 9-5 achterstand aan.


De bezoekers uit Terschuur leken de tweede helft niet in staat tot een antwoord, totdat ze drie strafworpen achter elkaar mochten nemen en terugkwamen tot 11-9. Dindoa scoorde ondertussen 13 minuten niet. Sam van der Beek doorbrak de impasse met de 12-9 en Dindoa was over het dode punt heen. Revival probeerde bij 14-11 nog wat te forceren, maar opnieuw was het Sam van der Beek die de winst veiligstelde.

Eerste klasse C: Dindoa – Revival 15-11 (9-5).

Scores Dindoa: Ellen Haverkamp 3, Saskia Lieman 3, Sam van der Beek 3, Doortje van de Belt 2, Lindsey Verheul 1, Mark Bronkhorst 1, Lindsey Verheul 1, Jonathan van der Beek 1 (1),
Scores Revival: Albert van de Braak 4 (2), Eric van de Glind 3 (2), Maaike van Veldhuizen 1, Rozemarijn Kamphorst 1, Fred Lozeman 1, Anke Verkerk 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.