Volledig scherm
Wethouder Filip van As reikt diploma's uit aan de kinderen in de jeugdtuin in Zwolle-Zuid

Diploma-uitreiking door wethouder in Jeugdtuin Zwolle

ZWOLLE - Wethouder Filip van As heeft donderdag 6 oktober een oorkonde overhandigd aan enkele kinderen die dit seizoen deelnamen aan de jeugdtuin.

De uitreiking van de diploma's vond plaats in de jeugdtuin aan de Oude Deventerstraatweg in Zwolle-Zuid. Vanaf april tuinierden kinderen na schooltijd twee keer per week in hun eigen stukje tuin. De kinderen waren hier verantwoordelijk voor hun eigen planten, bloemen en groenten. Afgelopen seizoen hebben er ongeveer 300 kinderen en zo'n 40 vrijwilligers deelgenomen aan het project.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.