Volledig scherm

Dit zijn de allerrijksten uit het Stentor-gebied

REGIO – Vandaag ligt de Quote 500 weer in de winkels, met daarin de 1000 allerrijksten van Nederland. In de top 100 van de lijst met allerrijksten van Nederland staan vijf personen uit de regio. De Stentor zette ze op een rijtje:

Dik Wessels - Wessels (70) staat, net als vorig jaar, op de tweede plaats in de Quote500 met een geschat vermogen van 3,3 miljard euro. Vorig jaar stond de eigenaar van bouwbedrijf VolkerWessels ook al op plaats twee, achter Frits Goldschmeding, oprichter van uitzendconcern Randstad en goed voor 3,5 miljard euro.

Hans Melchers – De oprichter van museum More in Gorssel is goed voor een slordige tweeënhalf miljard euro. Het vermogen van Melchers (78) lijkt exponentieel toe te nemen: in vijf jaar tijd ging het van 1 miljard naar 2,5 miljard. ,,Ik voel me daar uitermate prettig bij’’, vertelt Melchers in de Quote. Melchers heeft ambitie om een tweede museum te openen in de Achterhoek, dit keer in Ruurlo, want ‘de Achterhoek is niet zo rijk bedeeld met musea’.

Ingrid Pon – De weduwe van Mijndert Pon woont in Nijkerk. Met haar vermogen van rond de 400 miljoen euro staat Pon (70) dit jaar op plek 46 in de lijst.

Bert van den Brink – De 67-jarige Van den Brink is de grondlegger van het pluimveebedrijf Brinky. Volgens de Quote dankt de Ermelose ondernemer zijn hoge positie op de rijkenlijst (nr. 78) vooral aan zijn vermeende belangen in een Russische kuikenfabriek, die in 2015 voor meer dan 600 miljoen euro werd verkocht.

Hans Struik – Waar de conservenfabrikant vorig jaar nog de 58-ste plek van de lijst bekleedde, staat Struik dit jaar ‘slechts’ op de 96-ste plek. Het vermogen van Struik daalde het afgelopen jaar met 38,1 procent naar een geschatte 195 miljoen euro. Volgens de Quote draait de conservenfabriek beroerd, en zou het zomaar kunnen dat Hans Struik de komende jaren nog verder afglijdt in de lijst.

Dik Wessels.
Volledig scherm
Dik Wessels. © Carlo ter Ellen
Hans Melchers.
Volledig scherm
Hans Melchers. © Peter Oey
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.