Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Dortmund wint internationaal jeugdtoernooi in Hulshorst

HULSHORST - De jeugdige talenten van Borussia Dortmund hebben het internationale jeugdtoernooi voor spelers onder 14 jaar gewonnen. In de finale waren de Duitsers te sterk voor FC Kopenhagen.


Sportpark De Eendracht van vv Hulshorst was voor de zesde keer op rij het decor voor dit toernooi, dat de voorgaande twee keer werd gewonnen door Bayer Leverkusen. Dit keer kwam de titelverdediger echter niet verder dan een gedeelde negende plaats. In hun laatste wedstrijd speelde Leverkusen met 1-1 gelijk tegen een regioteam met spelers van Hulshorst, Nunspeet, Elspeet, DSV'61, VVOG, Hierden, sv 't Harde en Elburger SC.

Sparta en Vitesse speelden zaterdagmiddag de wedstrijd om plaats drie (0-1 voor de Rotterdammers), terwijl Dortmund vervolgens met 1-0 de finale won. Opvallende deelnemer dit jaar was de talentenploeg van Laranja Mecanica, een Braziliaanse voetbalschool die onder leiding staat van enkele Nederlanders, waaronder Wim Jansen junior.

Eindstand:
1. Borussia Dortmund
2. FC Kopenhagen
3. Sparta
4. Vitesse
5. KRC Genk
6. AZ
7. FA Szczecin (Polen)
8. Laranja Mecanica (Brazilië)
9. Regioteam & Bayer Leverkusen

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.