Volledig scherm
archieffoto © Wikipedia

DOS’46 slaat toe bij Blauw Wit

AMSTERDAM– DOS’46 heeft de belangrijke bonuspunten in de Korfballeague te pakken. Het team van coach Daniël Hulzebosch boog zaterdag bij Blauw Wit in Amsterdam een achterstand om in een zege (27-28).

Kim Petersen en Leander Zwolle bezorgden de formatie uit Nijeveen met hun doelpunten in de eindfase de winst. Een extra pluspunt was de rentree van Nynke Sinnema in het derde team, na een langdurige afwezigheid vanwege een knieblessure.

De wedstrijd in Amsterdam was vooral in de laatste minuten spannend. DOS’46 raakte het voordeel uit de eerste helft (13-17) kwijt omdat Blauw Wit zes doelpunten op rij liet aantekenen. Maar na een 24-21 achterstand slaagde DOS’46 er toch nog in om de rollen om te draaien.

DOS’46 bezet in de Korfballeague voorlopig de zesde plaats (zeven uit zeven), met vier punten meer dan de nummer voorlaatst DVO.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.