Volledig scherm

Dos Musicos en Trio Q-uasi uit Kampen winnen eerste prijs op Jeugd Muziek Concours Oost

KAMPEN/DEVENTER - Dos Musicos en Trio Q-uasi van de Quintus Talentklassen uit Kampen hebben zaterdag de winst gepakt op het Jeugdmuziekconcours Oost (JMCO) voor jonge klassieke muziekgroepen en ensembles in Deventer.

Q-uasi, bestaande uit violiste Suzanna Broekhuizen, dwarsfluitiste Nynke Fahner en pianist David Zielman, won de eerste prijs in de categorie tot en met 12 jaar met de werken Pastorale en Nocturne van componist Carl Hillmann. Dos Musicos, bestaande uit harpiste Sara van den Brink en dwarsfluitiste Marije van 't Hul, sleepte de eerste prijs in de wacht in de categorie vanaf 12 jaar. Dit duo speelde Café 1930 van Astor Piazolla. Volgens Quintus was de gespeelde muziek van het trio niet eenvoudig, maar speelden zij wel met veel inlevingsvermogen. Ook het duo wist een vergelijkbare sfeer neer te zetten, laat het centrum voor kunsteducatie weten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.