Volledig scherm
Ali B is een van de drie bekende artiesten die naar LelySTART in Lelystad komen. © FlevoMeer Bibliotheek

Douwe Bob, Ali B en Diggy Dex naar LelySTART in Lelystad

LELYSTAD - Douwe Bob, Ali B en Diggy Dex zijn de eerste artiesten die voor LelySTART op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september in Lelystad zijn vastgelegd.

De muzikanten geven op zaterdagavond een optreden op het hoofdpodium van het evenement dat ook dit jaar weer in het teken staat van literatuur, comedy, popmuziek en workshops. Het festivalterrein strekt zich uit tussen kunstcentrum De Kubus en de FlevoMeer Bibliotheek waar kunst te zien is en onderweg her en der activiteiten zijn. Zo laat aanstormend muziektalent, zoals Daredevils, LAKSHMI en het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, op vrijdagavond op hoofdpodium zien wat zij in huis heeft. Deze avond is in het Agora Theater een comedytrain met bekende namen en aanstormend talent. De komische voorstelling Aaipet is zaterdagmiddag in de bibliotheek te zien. Hier is zaterdagavond een literaire lezing van actrice Isa Hoes die vertelt over haar boek Toen ik je zag. De bieb is ook op zondag geopend. Dan is er de interactieve meeleefvoorstelling Rode Sokken. De afsluiting van LelySTART is op zaterdagavond met een Superstijl-afterparty in poppodium Underground waar elk kwartier een andere muziekstijl te horen is. Toegang tot de activiteiten is gratis, voor bepaalde onderdelen moeten kaartjes worden afgehaald. Meer informatie over LelySTART staat op www.lelystart.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.