Volledig scherm
De Lancaster Garden in Emmeloord, een tuin met rechte lijnen, is een van de drie tuinen op de Tuin-Hof-Gardenroute. © Ellen Nelis

Drie tuinen openen het hek tijdens Tuin-Hof-Gardenroute in Emmeloord en Marknesse

EMMELOORD/MARKNESSE - In Emmeloord en Marknesse zijn vrijdag 24 en zaterdag 25 juni drie particuliere tuinen te bezoeken tijdens de Tuin-Hof-Gardenroute.

Het gaat om Ellen's Tuin aan Het Waterland 56 en de Lancaster Garden aan de Lindeweg 6 in Emmeloord en De AppelHOF aan de Blokzijlerdwarsweg 2 in Marknesse. De drie tuinen zijn heel verschillend: Ellen's Tuin is een stadstuin met hoogteverschillen, de AppelHOF ligt tussen heggen en heeft een appelboomgaard en de Lancaster Garden is een boerderijtuin met rechte lijnen. In de Lancaster Garden is tijdens de Tuin-Hof-Gardenroute een expositie van kunstenares Akke de Jonge en Joke van der Meulen van Coco Lepelie toont haar zelfgemaakte tassen. De Tuin-Hof-Gardenroute is op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang voor leden van de Nederlandse Tuin Stichting is gratis, niet-leden betalen een kleine bijdrage.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.