Volledig scherm

Drie uur wandelen door de Duursche Waarden

OLST - Stoere wandelaars kunnen in een wandeling van drie uur de Duursche Waarden goed leren kennen op zondag 13 november.

Via het smalle wandelpad neemt de natuurgids de deelnemers mee door het ooibos naar de steenfabriek en de uiterwaarden. Onderweg vertelt hij over de vogels en planten, de Schotse hooglanders maar ook over het ontstaan van de Duursche Waarden. Na afloop is er gelegenheid om bij te komen in het infocentrum IJssel Den Nul. De wandeling is van 9.30 tot 12.30 uur. Start vanaf de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul,Rijksstraatweg 109 Olst. Trek waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en neem een verrekijker en iets te eten en drinken mee voor onderweg.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.