Volledig scherm

DrieDorpenLoop nieuw onderdeel Rotary Kidsrun

GORSSEL/EPSE/JOPPE - Behalve de sponsorloop voor basisschoolleerlingen uit Gorssel, Epse en Joppe biedt de tweede editie van de Rotary Kidsrun vrijdag 23 september dit jaar ook een onderdeel voor middelbare scholieren en volwassenen.

Het gaat om de DrieDorpenLoop, een race van 5 en 10 kilometer. De basisschoolleerlingen gaan binnenkort aan de slag om sponsoren te werven voor hun rondjes op de Roskamweide in Gorssel. De opbrengst van de dag gaat naar Stichting ALSopdeweg! die ALS-patiënten helpt met hulpmiddelen waarvoor zij van de overheid (WMO) en van verzekeraars geen vergoeding krijgen. De sponsorloop begint om 15.30 uur en er zijn ook springkussens, muziek en een frietkraam te vinden op de Roskamweide.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.