Volledig scherm

Drielanden in Harderwijk krijgt geen extra fietsbrug

HARDERWIJK - Woonwijk Drielanden in Harderwijk krijgt geen tweede fietsbrug. In overleg met de wijkvereniging heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een streep te zetten door het plan.

Daarmee bespaart de gemeente 1,5 miljoen euro. Dat geld wordt besteed aan het extra verfraaien van Harderweide (Drielanden-West), waarvan de bouw nog dit jaar moet beginnen,

Eind 2014 is de Botterbrug over de A28 geopend, die de woonwijken Drielanden en Stadsweiden met elkaar verbindt. Het college speelde met de gedachten om nog een tweede fietsbrug te bouwen, ter hoogte van Strand Horst. Die was bedoeld voor de toekomstige bewoners van Harderweide. In dit laatste deel van Drielanden verrijzen de komende jaren ongeveer duizend woningen.

Het college is nu van mening dat één fietsbrug volstaat. De bestaande Botterbrug is centraal gelegen in woonwijk Drielanden en ook voor de toekomstige bewoners van Harderweide prima te bereiken, aldus B en W.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.